8.12.2016

8.12.2008 Tekisikö lisää lapsia vai muuttaisiko maalle?



Eipä oikein pysy ajatus kasassa niin pitkään, että ehtisi jotain saamaan paperille. Vieressä istuu Suomen armeijan edustaja, hyvin nuori sellainen. Tunnen itseni vanhaksi. Olen menossa kotiin työreissulta. Sain tehtyä opiskelujuttuja ja nyt on aikaa itselle.
Omat ajatukset liikkuvat valoa nopeammin ja millään en meinaa pysyä niiden perässä. Tekisi oikeastaan mieli vaan kuunnella ihania biisejä ja tuijottaa ulos pimeyteen, antaa ajatuksen lentää. Otin kuitenkin kynän käteen, kun tuntui ettei kovin pitkälle ajatukset lennä ilman, että niitä vähän jäsentää paperille.
Viikonloppuna koiran kanssa leirille toiselle puolelle Suomea. Kotona ehdin kääntyä vain pari päivää ja kaverin koirineen sain houkuteltua mukaan. Kiva homma!
Haluaisin ajatella haaveita ja unelmia. Millaista olisi jos meillä olisi kaksi lasta? Vauva pitäisi minua hereillä öisin, olisin vielä väsyneempi. Emma kiukkuaisi mustasukkaisena. Aamulla joko Jari veisi tytön päiväkotiin tai Emma jäisi kotiin vauvan ja minun kanssa. Hoitoa olisi varmaan osan viikkoa, ettei lapsi aivan mökkiytyisi. Minä hakisin hoidosta koirien päivälenkin jälkeen, jolla vauva tietenkin mukana liinassa tai vaunuissa. Emma pyöräilisi tai pulkkailisi kotiin. Leikittäisiin hetki, ruuan laittoa tai ainakin ruuan lämmitystä (valmistelut pitäisi ehtiä tekemään päivällä). Illat oltaisiin kotona, uimassa, kylässä, urheilemassa, luonnossa. Sitten taas seuraisi levoton yö. Vauva nukkuu vieressä, että imettäminen helpompaa. Sitten vauva kasvaa ja Emma menee kouluun. Tarvitaan yksi huone lisää. Pääsen treeneihin yksin todella harvoin. Jari kalastaa vähemmän ja on äkäinen. Rahaa on vähän. Taapero repii Emman leluja. Leikki-ikäisenä hän saksii barbien tukat. Jos vaihtoehtoisesti tarjoaisi sijaiskodin lapselle pääsisi hyppäämään suoraan tähän vaiheeseen. Heh.

Tiedän liian hyvin ne ihanat hyvät hetket, joten keskityin tällä kertaa tuon haaveeni realistiseen miettimiseen. Lasten suhteiden kehittymisen seuraaminen ja uuden rakkaan perheenjäsenen saaminen pyörivät mielessä usein, mutta voisiko silti elämässä olla jotain muuta sisältöä kuin lisääntyminen? Treenaisiko enemmän koiria? Muuttaisiko maalle? Vai toiseen maahan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti