9.12.2016

9.12.2009 Kaipaus

ValosydänKäytiin katsomassa Picasson näyttely. Työt eivät erityisesti sykähdyttäneet, vaikka ovatkin hienoja toki, mutta niistä tuli hirmuinen vimma päästä tekemään itse. Ne toimivat kuin urheilusuoritus. Näyttävät helpoilta. Sain siis potkua työstää opinnot loppuun ennen joulua, jotta pääsen kevääksi tekemään grafiikkaa.

Näin Tennispalatsin edessä nuoren parin, joka halasi. Se ei ollut mikään erityisen kiihkeä halaus vaan tiukka ja rakastava. Rinnassa tuntui kaipaus. Haluaisin olla myös rakastettu ja tiukassa halauksessa.

Aikataulu on ollut tiukka, mutta silti pää kuhisee ideoita. Se, että pääsee irtoamaan arjesta auttaa asiaa. Ajattelin kokeilla tehdä grafiikaksi yhtä kuvasarjaa. Idea valokuvalla luonnostelusta syntyi tänään. Ota kuva ja pelkistä piirtäen. Sitten kopio laattaan ja kaiverra. Voisi toimia. Pitää kokeilla, jos pääsen tunneille asti.
Kiasmassa suurimman vaikutuksen teki Ilmari Grytan teos nimeltä Alkusoitto, jossa metallikuulat soittivat iso sormipianoa. Mainio mekaaninen lelu, jossa sattuma määräsi tahdin. Olisin voinut katsella ja kuunnella, vaikka koko päivän. Huomenna majapaikka vaihtuu hotelliin ja seura äitiin ja tyttäreen, mainiota.


Alkusoitosta lisää tietoa http://bit.ly/2fK8nAH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti